Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zelný salát s pohankou

Zpět
  • Autor: ivacamp
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2129 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 112, SAFA (g): 0, Cukry (g): 60, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 426 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 22.4, SAFA (g): 0, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Pohanku spaříme horkou vodu, propláchneme studenou a dáme vařit do osolené vody (cca palec nad pohanku), vaříme přibližně 10 minut - do vstřebání vody. Mezitím si nakrájíme na malé kousky zelí, dáme zelí, cukr, ocet a promačkáváme rukama- zelí lépe změkne, tuto část nepodceňovat, i když pochvilce ruce bolí :-). Pak přidáme nastrouhanou mrkev, vychladlou pohanku a necháme v lednici.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 05. 2013 12:41
Většinou používám jako přílohu k obědu (vynikající k plněným br. knedlíkům), proto nedávám olej... Pokud mám salát jako svačinu přidám ol. olej, kvůli vstřebatelnosti vitamínů.
01. 05. 2013 12:39
Na porci vychází cca 160g. Hodnoty na 100 g jsou 266 Kj, 1,7 B, 0,2 T, 14 S. Sacharidy se dají snížit, když se nepoužije tolik cukru (ujel mi ocet, tak jsem dosypala.. :-)

Naši partneři